top of page
Zoeken

In 4 stappen je huid voorbereiden op de zon

Eindelijk is ze daar: de zon! We kunnen weer beginnen genieten van heerlijk warme temperaturen en onze broodnodige dosis vitamine D opdoen. Wanneer je je huid na een lange periode weer blootstelt aan de zon, is het echter belangrijk ze hier grondig op voor te bereiden. Dat doe je niet enkel door je in te smeren met zonnecrème. Studio Puur legt uit hoe je zo’n skin prep het best aanpakt!Stap 1: je huid exfoliëren


Het lijkt misschien onlogisch, maar een regelmatige scrubbeurt zorgt ervoor dat je bruine kleurtje langer houdt én egaler is. 1 à 2 keer in de week exfoliëren is dus een must. Scrub zowel je lichaam als je gezicht, maar gebruik voor je gezicht een zachtere peeling. Je verwijdert zo dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe.


Met de Body Salt Scrub en Face Exfoliant van OrganicSpa, geschikt voor alle huidtypes, geef je je huid de op natuurlijke manier de juiste voorbereiding. Al onze producten zijn vegan en bestaan bovendien voor minimum 70% uit gecertificeerde biologische ingrediënten.


Stap 2: je huid hydrateren van buitenaf


Hydrateer je huid voor je de zon in gaat, want van zonnen droogt je huid uit. Enkel zonnecrème smeren is niet voldoende. Breng dus ook dagelijks een vochtinbrengende crème aan op je gezicht en lichaam.

De Daily Hydration Collectie en de Body Moisturizer van OrganicSpa zijn hiervoor uitermate geschikt.


Stap 3: je huid hydrateren en voeden van binnenuit


Het uitdrogen van de huid kan je op twee manieren voorkomen, enerzijds door voldoende hydraterende crème te smeren, anderzijds door minimum 2 liter water per dag te drinken. Daarnaast kan je je huid nog een extra boost geven door middel van gezonde voeding. Eet zoveel mogelijk verse groenten en fruit met betacaroteen, zoals wortels, tomaten, mango’s en meloen. Vul je dieet ten slotte aan met voedingssupplementen speciaal voor de huid.

The Skin Supplement van Correxiko bijvoorbeeld, bevat een SUNCORREX capsule die huidbeschadiging door de zon terugdraait en verder voorkomt.


Stap 4: je huid beschermen met zonnecrème


De laatste stap voor je je huid effectief blootstelt aan de zon, is ze voldoende te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling. Wij kiezen voor de gezonde zonnecrème van Simple As That met SPF 30. De crème bevat minerale filters van natuurlijke oorsprong en is geschikt voor zowel het lichaam als het gezicht.We wensen je alvast een stralende teint toe!

bottom of page