top of page
Zoeken

Hoog tijd dat jij jouw aan-en-uitknop terugvindt, edelstenen helpen je graag

Wordt het stillaan ook te veel voor jou? Tegenwoordig moeten we alsmaar meer, alles moet constant sneller en er is vaak geen tijd meer om stil te staan en te genieten van de kleine dingen. Natuurlijk zit je hoofd vol. Op den duur kan je niet meer tot rust komen en ontbreekt het je aan energie. Hoog tijd dat jij jouw aan-en-uitknop terugvindt. We hebben goed nieuws voor je. De kracht van edelstenen kan jouw hoofd terug leegmaken en je concentratie vergroten. Sommige edelstenen dienen voor het omzetten van negatieve energie in positieve energie en andere edelstenen hebben dan weer helende krachten voor het lichaam. Maar we lopen op de zaken vooruit. Eerst moeten we een paar vragen beantwoorden.


Welke steen is geschikt voor mij?


Elke edelsteen heeft zijn eigen specifieke kracht, werking en doel. Het voordeel is dat je er niets over hoeft te weten of er zelfs niet in hoeft te geloven. Het maakt de stenen niet uit wat je denkt, ze zullen hun energie met veel plezier aan jou overdragen.

Welke steen geschikt is voor jou voel je zelf. Ja, je leest het goed: voelen. Edelstenen laten energie los en dat vertaalt zich in trillingen. Hoewel we die niet steevast waarnemen – want je gaat er niet van schudden of beven – toch voelt jouw lichaam de energie of trillingen die de edelsteen loslaat. Daarom kan jij zelfs met gesloten ogen de juiste steen kiezen.

Let op, de steen die je kiest is zeer persoonlijk en kan verschillen van dag tot dat. Dat komt omdat we niet altijd dezelfde energie nodig hebben. Soms moeten we relaxeren en op andere momenten moeten we net gemotiveerd worden.


Hoe kan ik de edelstenen gebruiken?


Edelstenen kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden. De meest voorkomende manier is het dragen ervan. In jouw levensjaren ben je sowieso al eens edelsteenjuwelen tegengekomen. Draag je liever geen juwelen of mag het bijvoorbeeld niet voor je werk, dan kan je de edelstenen ook simpelweg in je broekzak dragen.

Ook worden edelstenen op het nachtkastje, onder het hoofdkussen of zelfs onder de matras gelegd om een betere nachtrust te garanderen. In dit geval kies je best voor amethist of toermalijn. Deze stenen bieden namelijk rust en bescherming. Kies je voor activerende edelstenen, dan zal er van slapen vast niet veel in huis komen.

Gebruik edelstenen als tools tijdens je dagelijkse rituelen. Heerlijk, zo’n edelsteenroller of gua sha tool op je huid. Gebruik ’s morgens bijvoorbeeld een activerende edelsteenroller om je serum in te masseren en kies bij je avondroutine voor een rustgevende gua sha steen. Op die manier verkrijg je niet alleen de kracht van de kristallen, je krijgt er een massage bovenop. Deze massage zorgt trouwens voor lymfedrainage, versteviging van de huid en het wegwerken van wallen.


Wat wil je nog meer?


Een volledige massage natuurlijk! Dat kan gelukkig ook. Bij edelsteenmassages worden de verschillende edelstenen op het lichaam gelegd – rechtstreeks op de chakra’s. Hierdoor worden energieblokkades opgeheven. De edelsteenmassage brengt een totale ontspanning van lichaam en geest, terwijl er ook nieuwe energie opgewekt wordt. De combinatie van ontspanning en een energieboost, heerlijk is dat.


Welke kracht welke edelsteen?


We weten intussen hoe we stenen kiezen en hoe we die kunnen gebruiken. Dus nu kunnen we ons verdiepen in de werking van elke steen.

Amethist vergroot de helderheid van geest en concentratie. Het helpt je ontspannen en brengt rust in het hoofd. Doordat amethist je inzichten biedt, heeft het een positieve invloed op je autonome zenuwstelsel en helpt zo tegen stress en spanning. Amethist heeft een zuiverende en kalmerende energie en is daarom de ideale steen bij spanningshoofdpijn en slaapproblemen.

Rozenkwarts, de steen voor liefde en zelfliefde! Hij heeft een hele zachte energie die ook als troostend kan ervaren worden. Hij leert je jezelf graag te zien en te accepteren wie je echt bent. Bovendien werkt rozenkwarts verzachtend bij zware emoties en verdriet.

Bergkristal versterkt positieve energie en intenties. Hij heeft een heel zuiverende werking, zowel voor het lichaam als voor ruimten. Bergkristal heeft een eerder activerende energie. Verder wordt deze steen ook gebruikt om ander stenen op te laden.

Toermalijn wordt beschouwd als een kristal van bescherming. Hij is verondersteld om geest en aarde opnieuw te verbinden en diepe psychische bescherming te bieden. Deze edelsteen buigt negatieve energie om in positieve energie, hetzelfde doet hij met de gedachten. Tot slot versterkt toermalijn ook het immuunsysteem.

Jade wordt beschouwd als een steen van zuiverheid en eeuwige jeugd. Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert bovendien zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

Carneool is een edelsteen die aardend, activerend en vitaliserend werkt. Het gebruik van deze steen zal je opbeuren en motiveren. Daarenboven stimuleert de carneool de levensvreugde.


Wil je graag zelf aan de slag met de edelstenen?

Dan zijn de edelsteenrollers en gua sha tools een must voor jouw verzorgingsritueel.

bottom of page