top of page
Zoeken

Studio Mino Timeless Grace Collection


Met de feestdagen in het vooruitzicht lanceert Studio Mino haar nieuwe collectie: Timeless Grace. Want dankzij minerale make-up ligt gracieus verouderen voor iedereen binnen handbereik. Dieppaars en aardetinten vormen de basis voor de collectie, die helemaal in lijn ligt met de trends van de herfst en winter van 2021. In deze blog belicht ik de voordelen van minerale make-up voor de rijpere huid en het verhaal achter de collectie. Waarom minerale make-up gebruiken voor de rijpere huid? Wanneer de huid veroudert, heeft dit een invloed op een aantal processen zoals celvernieuwing, vochtretentie en collageenproductie. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en rimpels en is het mogelijk dat je huid stilaan gevoeliger wordt. Minerale make-up bestaat uit natuurlijke ingrediënten en pure mineralen, zonder toevoeging van parabenen of andere synthetische conserveringsmiddelen en kleur- en geurstoffen. Omdat ze de natuurlijke balans van de huid ondersteunt is minerale make-up dus erg geschikt voor de gevoelige huid. Daarbij komt nog dat traditionele foundation zich makkelijk ophoopt in de fijne lijntjes en rimpeltjes van de rijpere huid, waardoor ze beter zichtbaar worden. De vederlichte formule van minerale poederfoundation doet dit niet, maar geeft wel voldoende dekking. De mineralen in minerale make-up weerkaatsen ook het licht en corrigeren zo de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes op een natuurlijke manier. Hierdoor werkt minerale make-up zoals die van Studio Mino écht huidverjongend. Wat is het verhaal achter de Timeless Grace Collection? Barbara Vandenbunder, bezielster van Studio Mino Mineral Cosmetics, speelde al een tijdje met het idee om een make-up collectie te lanceren in teken van de wijze, rijpere vrouw. Daarnaast wilde ze met de Timeless Grace Collection de puurheid en kracht van het merk Studio Mino in de verf zetten en aantonen dat minerale make-up de ideale keuze is voor de rijpere huid. Het gezicht van de échte vrouw Voor de campagne rond de nieuwe collectie werd er bewust gekozen om niet met professionele modellen te werken. In plaats daarvan verkiest Barbara échte vrouwen die de authenticiteit van haar collectie kracht kunnen bijzetten. Ze zag in Bettina Von Winckelman de ideale persoon om die gracieuze tijdloze elegantie te belichamen. Bettina is de mama van Eva Trappeniers, de vaste Studio Mino visagiste én ambassadrice. Eén collectie, twee tijdloze looks Voor de nieuwe collectie creëerde Barbara twee complementaire looks: een zachte look voor overdag en een intensere voor 's avonds.

Timeless Glow

De dag look is gebaseerd op aardetinten gecombineerd met een vleugje paars en aubergine voor de ogen. De warme satijnachtige lipstick "Carneol" is een tijdloze must-have. Nieuwe producten die gebruikt werden in de look:

  • Compact Blush & Eyeshadow Palette Graceful Amethyst (Kleuren: Dawn, Amethyst, Terra en Moon)

  • Satin Lipstick Carneol

  • Contour Powder BrunetteGraceful Amethyst


Een avond make-up, mooi geshaped met het contour powder. De ogen stralen dankzij smokey paarstinten en aubergine. De eyeliner is zwart en de matte lipstick "Magenta" is een échte blikvanger. Nieuwe producten die gebruikt werden in de look:

  • Compact Blush & Eyeshadow Pallette Graceful Amethyst (Kleuren: Dawn, Amethyst, Terra en Moon)

  • Matte Lipstick Magenta

  • Contour Powder Brunette
De kracht van de edelsteen In de Timeless Grace Collection staan twee edelstenen centraal: de bruinrode carneool en de paarse amethist. Elke edelsteen heeft een bepaalde kracht en uitwerking. In lijn met de holistische visie van Studio Puur op vlak van schoonheid en gezondheid was ook dit geen toevallige keuze. Carneool De carneool werkt motiverend en stimuleert creativiteit. De steen geeft je kracht, energie en doorzettingsvermogen. Fysiek maakt de steen je vitaal en sterk en hij heeft een positieve werking op het hormoonstelsel. Dit kan van pas komen in levensfasen zoals de overgang of menopauze. Zo sluit hij aan bij de leefwereld van de rijpere vrouw. Amethist De amethist werkt beschermend, zuiverend en ontspannend en brengt harmonie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. Hij maakt de geest helder, verschaft zelfinzicht en is een goede steen om je te ondersteunen bij meditatie. Hij staat symbool voor balans en zelfkennis in het leven van de rijpere vrouw. De Timeless Grace Collection zal beschikbaar zijn in de webshop vanaf eind november, nét op tijd voor de feestdagen. De collectie is Limited Edition, dus er is slechts een beperkte oplage beschikbaar. Heb je nog vragen over de collectie of over één van de andere merken? Neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page