top of page
Zoeken

Zo geef je je skincare routine een winter upgrade

Net zoals tijdens de warme zomermaanden, is het tijdens de winter aangewezen om je skincare routine aan te passen. Waarom dat precies zo is en hoe je dat het best aanpakt kom je te weten in deze blog.


Wat doet de winter met je huid?

Wanneer je je huid regelmatig blootstelt aan koude buitentemperaturen, heeft dit een invloed op de barrièrefunctie van de opperhuid, die beschermt tegen vervuiling, uitdroging en UV-straling. Het gevolg is dat de huid gevoeliger wordt voor schadelijke invloeden van buitenaf. Om de barrièrefunctie van je huid tijdens de wintermaanden extra te ondersteunen is er één gouden regel: hydrateren. Van binnenuit door voldoende water te drinken en van buitenaf, met de juiste verzorgingsproducten.


Welke factoren spelen een rol bij huidproblemen in de winter?

Grote temperatuurverschillen en gure weersomstandigheden werken uitdroging, kloofjes en huidveroudering in de hand, omdat een beschadigde huidbarrière de voedende ingrediënten van je verzorgingsproducten minder goed opnemen en vasthouden. Daarbij komt dat in de winter de stofwisseling van de huid verandert, waardoor er minder talg wordt geproduceerd.

Hierdoor is de natuurlijke beschermlaag van je huid sowieso wat dunner. De huid raakt makkelijker geïrriteerd, voelt oncomfortabel aan en aandoeningen zoals eczeem, psoriasis of rosacea kunnen hierdoor verergeren.

De lage luchtvochtigheid in huis door een centrale verwarming die overuren draait, draagt uiteraard ook niet bij aan de situatie. Zelfs met dat warme bad doe je je huid geen plezier. Integendeel, je droogt er de huid enkel verder mee uit.

Wil je de komende winter graag zonder al te veel problemen doorkomen? Dan hebben we voor jou een aantal interessante tips!


6 essentiële tips voor de winter


1. Gooi niet je volledige huidverzorgingsroutine om

Wanneer de behoefte van je huid wijzigt door de veranderende weersomstandigheden is het niet nodig om je volledige skincare routine om te gooien. Meestal is het voldoende om een of twee producten te wijzigen of toe te voegen aan je dagelijkse verzorging, zoals een serum of een masker.

Zo is het Cream Mask van Organicspa een erg rijk masker dat de gedehydrateerde huid intens voedt, dankzij haar zachte, crèmige textuur met biologische karitéboter en cacoaboter. Het masker helpt roodheid te verminderen en doet de huid weer stralen.

Als serum is de Antioxidant Face Oil een absolute aanrader voor de wintermaanden. Het zit vol met vitamines en antioxidanten en geeft je huid de boost die ze nodig heeft. Je pakt er oxidatieve stress aan en vermindert zo de zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid.


2. Exfolieer in alle zachtheid

Wanneer je huid droog en schilferig geworden is, kan je geneigd zijn om met een scrub aan de slag te gaan. Een harde, korrelige scrub kan je huid echter nog verder beschadigen met nog meer vochtverlies als gevolg. Wil je toch scrubben, doe dit dan met een scrub op basis van fruitzuur zoals de Enzyme Micro Exfoliant op basis van BHA & salicylzuur.


3. Vergeet je lichaam niet

Niet alleen je gezicht heeft extra aandacht nodig, ook je lichaam heeft baat bij een aangepaste winterbehandeling. Aangezien je het grootste deel van je huid bedekt tot de komende lente, kan je wel eens last krijgen van een doffe, droge en schilferige huid. De intens hydraterende Body Butter van Organicspa biedt de oplossing en combineert voedende extracten uit karité- en cacaoboter.


4. Besteed extra aandacht aan de oogzone

De huid rond je ogen is de meest gevoelige zone van je hele gezicht. Het behoeft dus geen uitleg dat het gebruik van een oogcrème tijdens de winter een echte must is. De Eye Balm van Organicspa is verrijkt met macadamia en verzacht, verstevigt en herstelt de delicate huid van de oogzone.


5. Verzorg je nagels en handen

Van koud en nat weer worden je handen droog en nagels broos. Je nagelriemen kunnen zelfs extra gevoelig worden. Met de nagelriemolie van Maggie Anne verzorg je je nagels in alle zachtheid. Masseer ’s morgens en ’s avonds een druppeltje over je nagels en nagelriemen. Verzorg de rest van je handen met de voedende Hand Cream van Organicspa met woestijnroosolie en vitamine e.


6. Maak gebruik van een SPF

Ook in de winter is het belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-straling. Verzorgingsproducten en cosmetica met een natuurlijke SPF zoals de Beauty Balm van Organicspa of de minerale foundation van Studio Mino bieden je het hele jaar door bescherming tegen schadelijke stralen van de zon.

Heb je nog vragen over één van onze producten of wil je graag verdeler worden van (één van) onze collecties? Neem dan gerust contact met ons op!


bottom of page